GENIUS LOCI

(Néhány szó a helyről, ha már ide sodort a szerencséd, kedves vándor)

Mozi? Motoros bár ? Játékterem? Most akkor melyik? Vagy mind egyszerre?

Egyik sem ! Amikor megálmodtuk ezt a szórakozóhelyet, úgy gondoltunk rá, mint egy fenséges ételre, aminek alapanyagai külön-külön is élvezhetőek , de összedolgozva, a sokféle íz egy magasabb szintű gasztronómiai élményt eredményez.
Ugyanígy, a filmek varázslatos hangulata, a motoros kultúra férfias karcossága és a játéktermek izgalmas versenyszelleme -mint alapanyagok - ha jól dolgoztuk össze, egy új, soha nem ízlelt szórakozási élményt nyújtanak, melyet egyéni ízlésünk szerint megbolondíthatunk még csipetnyi szabadságérzettel, lazasággal, romantikus lelkületűek pedig akár ábrándozással, álmodozással.

S ahogy egy ételkölteményben ott rejtőzik a séf személyisége, a Cinema Moto Pub is több mint egy különleges szórakozóhely. Ezt a pluszt nevezzük így : „Genius loci”, avagy a ” hely szelleme”. 
Ez pedig nem más mint a szabadság élménye!
Szeretnénk, ha a vendégeink lelke szabadon szárnyalna, miközben beszélgetnek, játszanak, vagy éppen filmet néznek. Elképzeltük, ahogy egy baráti társaság tagjai motoros filmek fénysugarában fürödve isszák italukat és egymás szavait, vagy ahogy egy darts-party közben a Born to be wild ritmusára feszül végletekig az izgalom…
A képzelet a végtelenbe ér. A szellem egybeolvad a mindenséggel.
A Cinema Moto Pub messze repít…

Érdeklődőknek végül egy rövid kis kultúrtörténeti visszatekintés.

A film és a motoros kultúra a kezdetektől összefonódott. A világháborúk után a helyüket nem találó férfiak motoros bandákba verődtek. A filmvilág hamar felfigyelt rájuk, már a 30-as években is készültek róluk szóló filmek. A társadalmi konvencióktól eltérő életformájuk az 50-es évektől a lázadás, a szabadság egyik legfontosabb jelképe lett. Egyfajta kései cowboyokként robogtak motorjaikon a riderek. Ennek a lázadásnak első kultikus filmje az 1953-as The wild one ( A vad ) Marlon Brandoval a főszerepben, melyet több mint két évtizeden át jó pár hasonló alkotás követ, köztük 1969-ből egy legendás alapmű, az Easy rider. 
A művészvilág, ezen belül is a filmesek szimpátiáját 1969-ben, egy altamonti Rolling Stones koncerten történt tragédia után elveszítik, s csak a 90-es évektől kezdenek el újra motoros filmeket forgatni.
A lendület azóta is tart. Ha a lázadás, a szabadság a témája egy filmnek, előszeretettel veszik elő újra és újra a ridereket.
Nem véletlenül. Kevés szabadabb lélek létezik a motorosokénál.

Cinema Moto Pub - 2012